City vann - trots säsongens sämsta halvlek

Eskilstuna City är ett lag i medvind.
Trots att man ställde upp med långtifrån sin bästa elva fick man med sig 2-1 mot IK Frej i dag.
Dessutom fick man ett omdiskuterat mål först bortdömt - innan domaren ångrade sig och blåste mål.

Den första halvleken går till historien som lagets sämsta halvlek under denna försäsong.
Inte så konstigt kanske, med tanke på att ledartrojkan kastat om mycket i laget.

Det var ändock Frej som stod för initiativet. Alexander Ohlsson tabbade sig lite (kanske skulle haft frispark med sig dock) när en bortaspelare kunde avancera och sånär ge gästerna ledningen.

Marcus Andersson hade en nick på mållinjen efter Eric Forselius hörna. Annars var det kalt med Citychanser.
Det såg ut som en typisk 0-0-match.
Nye provspelaren Karwan Zarifnejad spelade 61 minuter. Han hade inte mycket boll på innermittfältet och syntes inte komma riktigt till sin rätt. Troligtvis kan han konkurrera bättre på kanten för när Danne Wikström kom in i andra blev det plötsligt klasskillnad och högre tempo på Randigt.
Frej fick en spelare utvisad i minut 86.

Målens historia:
* 1-0 (68). Efter en fast situation kom bollen ut till Daniel Berglund utanför straffområdet. Han uppfattade direkt att målvakten hade däckats och låg på marken varpå Berra kunde snyggt lobba in ledningsmålet. Domaren blåste av när han fick se att keepern tog sig för skallen, dock efter att Berra lyft in målet. Sedan blåste han igång spelet igen (ställningen 0-0) innan assisterande domaren kunde konfrontera sin huvuddomare om att han borde blåst mål. Och så vart det.
* 1-1 (82). Frejspelaren drog snyggt Alex Ohlsson och kunde raka in kvitteringen. Påminde lite om det här målet.
* 2-1 (90). Adnan Cirak hade varit helt anonym hela matchen.
Osynlig. Och dessutom missat ett jätteläge. Valle-varning.
Då bröt han sig igenom och sköt supersäkert in segermålet på tilläggstid, likt en skyttekung, och avgjorde matchen. Precis som en måltjuv alltså.

Inhoppare:
Michael Larsson (45) (Celsing ner på Larsens kant - Larsson på topp.)
Daniel Berglund (61)
Dan Wikström (61)
Jonte Forssman (61) (som vänsterytter, säkerligen för första gången sen tiden i Södra FF).

* Västerås IK - IFK Eskilstuna 2-2
* Eskilstuna United - IFK Norrköping DFK 1-3
Mer E-tuna:
* Viktor Prodell startade för Åtvidaberg mot Örebro SK.
* Simon Lundevall har varit sjuk i veckan och fanns inte med i matchtruppen för Västerås SK i dag. De mötte Citys division två-kollega Värmbol som klarade 0-0.