City - stans nya målarfirma

Eskilstuna City fortsätter skörda framgångar i offensiven under försäsongen.
Efter en knapp halvtimme hade man gjort tre stycken mot Norrköpingslaget Smedby (div 2) vilket räckte till en 3-1-seger.
Men Smedby hade två giftiga lägen i andra halvlek och borde nog ha fått till åtminstone ett mål till.

I City var Jonte Forssman rätt pigg, speciellt under den första halvleken.
Han öppnade matchens målskytte med en perfekt bredsida(?) som gick i en fin båge över bortamålvakten i bortre i närheten av krysset redan efter sex minuter.
IFK-förvärvet var stabil genom hela matchen. Hans kollega på mitten, Danne Wikström fick gå av efter en halvlek. Smart av tränartrion då alla redan vet vad Danne går för. Han har spelat nästan full tid varje match på försäsongen. Därför var det intressant att se Jonte på mittenmitt en hel match.
Zaman Safari kom in i paus i sin säsongsdebut. Han syntes inte till så mycket, men jobbade på i det tysta precis som han brukar. En helt okej förstamatch för honom.
Även Daniel Berglund fick göra årsdebut efter sitt innebandyspelande i Torshälla IBK. Eric Forselius gick sönder en liten bit in på andra varpå Berra kom in. Precis som för Zaman så syntes han inte till så mycket.
Men förklaringen ligger också i att hela City gick ner sig lite i andra.
I första kontrollerade man matchen väldigt bra och gjorde kanske en av försäsongens bästa halvlekar.
Utöver Jontes lyftning så målade även mittbacken Marcus Andersson, som fick ta över kaptensbindeln av Wikström i paus.
Efter att Emil Alriksson med en cykelspark lyft tillbaka andrabollen in i boxen kunde Mackan ostört stå vid bortre stolpen och nicka in 2-1. Marcus hörde till Citys bästa spelare denna afton.
Dessförinnan hade Kent Karlsson-tränade Smedby efter en hörna kvitterat till 1-1 då City tappade markeringen efter en ribbretur.
Knappt tio min senare drog Jonte Forssman på ett mislyckat skott utanför staffområdet som dock blev till en perfekt passning för William Celsing framför mål. Celsing drog de båda mittbackarna med en tvåfotare(?) innan han pangade in 3-1 från nära håll.

Under den andra halvan försvann alltså lite av det glada anfallsspel som City förde i den första. Smedby tilläts få två riktigt giftiga lägen, varav ett precis framför mål som dock efter en snedträff hamnade i skyddsnätet bakom Citykeepern "Ozzy" Yildis.
Östgötarna borde ha fått åtminstone en boll i nät i andra.
Men "Randigt" vann och gör det åter mycket rättvist.
Värt att notera i övrigt i spelarväg var att Victor Sundberg gjorde sin andra match för säsongen och var väldigt stabil i defensiven.
Det börjar faktiskt kännas lite lovande inför den kommande säsongen i tvåan, även om Hammarby TFF fortfarande får bära favoritstämpeln.

City J:
Serkan Pektas, Tomas Karlsson, Emil Fritzell, Viktor Kallas.
Södra: Richard Finnman 2, David Rodriguez, Claes Andersson.
Citys junisar hade ledningen fyra gånger om men matchen slutade likväl oavgjord mot stans topplag i Sörmlandsfyran.
Nästa helg träningsmatchar juniorallsvenskarna mot Vasalund, som kom två i JSM ifjol.
Fotnot: IFK J - BK Sport A stod 1-1 efter en halvtimme, enligt senaste rapporter.
I övrigt att notera på herrsidan är att Blåtopparnas A-lag fortsätter att vinna, i dag 1-0 över IK Frej där Jouni Haapaniemi avgjorde.