Tre individuella supertabbar fällde VM-drömmen - och nu fattar alla att Lagerbäck måste avgå

Landslagets målfacit: två mål på fem matcher - med serie A:s skyttekung i laget.
Någonting är fel.
Tack och hej Lasse Lager.


HADE STORA förväntningar trots väderleken när jag satte mig ner på en vinglig träbänk på Strömsholmen för att bevittna kvällens ohyggligt viktiga VM-kval på storbildsskärmen.
Något som slutade i fiasko.
Men Martin Roos, Micke Lönngren och de andra i Eskilstuna 350-staben kan dock inte vara allt annat än nöjda då Eskilstunaborna trotsade regn och rusk.
Originell som jag är tänker jag nedan kräva vår förbundskapten Lasse Lagerbäcks avgång.

TRE INDIVIDUELLA tabbar fällde Sverige i matchen.
Kim Källströms straffspark i perfekt höjd för målvakten Thomas Sörensen.
Micke Nilssons pojklagsagerade då han skulle klacka bort bollen trots att han var helt oattackerad och enkelt hade kunnat ta in bollen och spelat den vidare/rensat.
Henrik Larssons fruktansvärda volley, som är nog talande för hans säsong så här långt. Att inte få bollen på mål i det läget måste nästan ses som ett svek mot hela nationen. Henke må vara en stor, stor hjälte och en enorm spelare som vi haft nytta av under en lång tid - men hans tid är pasé.
En individs ledarskap har fällt Sveriges chanser att gå vidare till sitt tredje raka VM-slutspel.
För att Lasse Lagerbäck endast fått ut två mål på fem matcher när han har serie A:s skyttekung i laget är inget annat än pinsamt uselt. Han vet helt enkelt inte hur han bäst ska utnyttja de spetskvalitéer Zlatan besitter.
Siffrorna ljuger inte - Sverige spelar en tråkig fotboll, och förlorar dessutom på det något vi tidigare inte gjort och därför har Lasse också fått stanna.
Att han tagit Sverige till stora mästerskap tidigare må vara sant, men det är inget som hjälper oss i dag.
Det gör inte heller det faktum att Daniel Andersson återigen platsade i den svenska startelvan, före Viktor Elm.
Chippen Wilhelmsson, vars bäst före-datum gick ut i samband med att Gustav Vasa blev kung, fick på tok för mycket boll att jobba med.
Facit över att satsa på sådana spelare har vi nu fått.
Världen har blivit bestulna på en av världens just nu bästa spelare (tänker såklart på malmöiten) i VM i Sydafrike 2010.
Det är dags för ledningen att lämna över stafettpinnen nu.
Det har det varit sedan uttåget ur EM ifjol.
Men tjurskalligt nog (har karln nånsin medgivit att han haft fel någon gång?!) satt Lagerbäck kvar, utan invändningar från handlingsförlamade förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell. 
Det har blivit Sveriges fall.

För att ta till ett känt Lasse Anrell-citat: Avgå alla!
En ekorre fattar att Lagerbäck måste lämna.
Han har inte lyckats med den generationsväxling som var välbehövlig efter VM 2006, då Chippen, Henke och Daniel Andersson är fortsatt startspelare medan Bissen, Elmander och Viktor Elm sitter oförsående på bänken, liksom Behrang Safari. Henok Goitom som tagit Valladolid från bottenträsket till mitten i La liga - världens näst starkaste liga enligt de flesta - är dessutom långtifrån truppen.

Till sist 1: stort grattis till alla fotbollsstudenter! David Fällman, Adnan Cirak och William Celsing är bara ett axplock av alla killar och tjejer i stan som nu är klara med skolan.
Till sist 2: Viasat stod för historiens värsta tv-tabbe när man klippte in Viasat Sport-loggan precis när Kim Källström avlossade straffen. Stora delar av Strömsholmen trodde såklart att göteborgaren nätade men häpnade sedan när reprisbilderna rullades ut.
Till sist 3: HÄR kan du skriva på för Lagerbäcks avgång!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0