Något måste hända snart

Eskilstuna City förlorade mot Värmbol i kväll.
Absolut inga som helst konstigheter - en på förhand mycket svår match mot ett Värmbol med otrolig spetskompetens i (bland annat!) anfallsduon Dejan Doslic och Marcinho, som bjöd på division två-porr vid 2-0-målet när VFC var som bäst i mitten av första halvlek.
Det som är bittert med denna förlust är istället sättet som City förlorar på.
Efter Akropolismatchen kändes det ändå som att laget var lite på uppgång, speciellt efter en fin förstahalvlek.
Men i dag var Randigt tillbaka på ruta ett i sitt gamla spel där man körde fast totalt i offensiven med alldeles för många luftpastejer.
Harmonin i laget verkar inte alls vara på topp, vilket illustrerades väl när Micke Larsson vägrade ta Emil Alriksson i hand under bytet i mitten av andra.
Någon spelglädje hos hemmalaget såg vi inte röken av, och taktisk disciplin får man leta efter för att finna.
Tränarna fösökte vaska om i laget.
Problemet är att de man har till förfogande att slänga in endast är Daniel Brandt/Dan Sahlin-värvningar.
Totala fiaskoköp (läs Karwan och Peyman) som är dussinlirare i detta (nuvarande) bottenlag.
Att Karwan spelade merparten av Syrianska Kerburans matcher när västeråsarna vann ettan ifjol är en gåta som inte ens fader Fouras har något bra svar på.
De bägge forna pojklandslagsmännen Emil Alriksson och Peyman Zarifnejad har heller inte haft en lyckad start på Tunavallen.
Nyförvärvet Alexander Ohlsson är helt i frysboxen, och det är en annan femma.
Han kan helt enkelt inte ta åt sig av Citys krisstart då han inte fått möjlighet att påverka den ute på planen.
Måste vara roligare för Alex att spela med lillbrorsan Jonatan i IFK än att enbart få matchträning med farmarlaget Triangeln i sexan.

Det behövs verkligen en positiv injektion i laget tämligen omgående.
I Eskilstuna Babylon smäller anfallaren Nael Ghazi Shabo in mål i var och varannan match. Under försäsongen var han nära en övergång till IFK. Känns som att City borde kunna bjuda in måltjuven, som (om jag inte missminner mig) spelade i Citys juniorallsvenska lag för ett antal år sedan, på provträning under sommaren.
För laget har verkligen grymt svårt att göra mål (sju på åtta fighter - i dag ett på straff, som dessutom såg mycket billig ut). I den ojämna juniorlaget, där dock kompetens finns, skulle Viktor Kallas kunna komma in och röra om i grytan på mittfältet.
City har gått ifrån den fina talangutveckling man hade under Wiklund/Alm-perioden där spelare som Prodell, Lundevall och Fällman förädlades.
I kväll fick förvisso Rebin Sulaka chansen (och gjorde det bra med vårdat passningsspel, till skillnad från många andra) men i övrigt har endast Serkan Pektas och Adnan Cirak (som båda är i juniorålder) lyfts fram.

På mindre än en vecka har nu alltså Eskilstunas flaggskepp förlorat mot Katrineholms bägge lag, men efter 1-2-målet genom Micke Larsson (som i övrigt var totalt osynlig och isolerad på topp) kom hemmagänget in i en bra period, i en slags självförtroendeboost.
Trots det kunde inga heta chanser räknas upp.

Värmbol såg mycket starka ut och kan mycket väl räcka hela vägen.
Klubben satsar mot ettan och inför säsongen tipsade undertecknad om att spela VFC som seriesegrare till hela femton gånger pengarna.
Den som har gjort det kan vara en lycklig man/kvinna i början av oktober.
Just nu har i alla fall katrineholmarna dragit ifrån i toppen tillsammans med Hammarby och Akropolis.
City är kvar nedanför nedflyttningsstrecket efter denna omgång.
Nu väntar två tuffa bortamatcher i Stockholm (Värmdö och Enskede) samt ödesmatchen mot nykomlingen Köping hemma.
Har laget inte tagit sig över strecket då måste Peter Lindqvist och Citystyrelsen börja leta rejält på tränarmarknaden inför hösten.


Kommentarer
Postat av: Fotbollskunnig

Håller med dig helt experten i din åsikt. Viktor Kallas borde fått chansen för länge sedan. Han är klart bättre än många som får starta i a-laget. Det finns ytterligare några junisar som borde få chansen.

Det som ändå störde mig mest i senaste matchen var oförmågan på coachningen. Värmbols innermittfält med nummer 3 och 8 fick jobba helt ostört och Värmbols nunmmer 11 gjorde lite som han ville i en ganska fri roll. Att inte tränarna ser sånt här och åtgärdar tyder på brist på fotbollskunskap.Flera gånger under matchen var Danne W frustrerad och klagade på att han kom för långt ner i banan. Danne W borde tillsammans med Jonte legat som plåster på Värmbols innermittfält. City har nu klara problem på ledarsidan både i a-laget och faktiskt också i juniorlaget. Citys juniorer tränar 2 gånger om dagen och har just nu vigt sitt liv åt fotboll och att man då får två stycken helt orutinerade tränare(på den här nivån) är faktiskt mycket oansvarigt av City. Juniorerna behöver en tränare med skinn på näsan, en som varit med, någon som kan utveckla juniorerna kort och gott göra dem till bättre fotbollsspelare.

2009-06-09 @ 09:15:08
Postat av: Ännu mer fotbollskunnig =)

Tycker att det är för mycket klagomål på att Citys junior har orutinerade tränare, samma klagomål kommer även på att Eskilstuna United har en orutinerade tränare. Faktum är ju att City juniorer med förra tränarduon; Lundevall och Eriksson åkte ut den högsta juniorserien. Innan det var ju den idag utskällde Jocke Helgestrand som tränade juniorerna. Mina källor säger att ingen av dessa tränare var särskilt populära i juniorlaget.



Givetvis skulle det bästa vara att en etablerad tränare i stil med Daniel Wiklund etc. tränade stans bästa juniorer, men som bekant försvinner det bästa tränare inte sällan högre upp i seriesystem (läs Alm och Wiklund). Idagsläget råder det ju tränarbrist i Eskilstuna, och det tränare som tränar de bästa lagen är ju långt ifrån rutinerade.



- Jocke Helgestrand och Leif Edeborg - City (Jocke har som bekant tidigare varit assisterande tränarei City och haft hand om deras juniorlag, medan Leif Edeborg kom från Eskilstuna Utd).



- Viktor Eriksson - Eskilstuna Utd. Ett oprövat kort på den här nivå, som tidigare haft hand om Slagsta och vissa distriktlag.



- Kenneth Huselius - IFK Eskilstuna. Den enda tränare på den här "listan" som har någorlunda rutin. Dock har han lyckats med den mindre smickrande meriten att spela ur 4 lag ur en serie (Triangeln, Södra, Kungsör och IFK).



Fördelen med lite nya tränare är att det är hungriga och själva vill visa framfötterna, något som förhoppningsvis är viktigare än gå på gammal rutin och ta ett lag för att enbart tjäna lite extra stålar!

2009-06-09 @ 13:47:11
Postat av: support

Leif Grönvall som förut hade delat ansvar i Värmbol borde vara ett hett namn (nu mera tränare i Katrineholms sk som slog ut City ur dm)

2009-06-09 @ 21:40:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0