Kulturmord

Det sägs att man ska lära av historien.
Inte upprepa samma misstag.


I början av 2000-talet var City i en liknande sits som IFK är i just nu.
Man hade precis sparkat Kjelle Pettersson på grund av brister i samarbetet med huvudtränaren Ilia Iliev.
Vilket fick stora delar av truppen att strejka - mitt under brinnande elitsatsning mot styrelsens beslut att kicka Pettersson och behålla Iliev.
Till sist tog Citystyrelsen sitt förnuft till fånga och gjorde sig av med bulgaren också, men alla spelare kom inte tillbaka till föreningen.
Många gjorde dock det och laget kunde avsluta säsongen i tvåan på ett snyggt sätt, något som var väldigt viktigt för framtiden.

Denna genomgång var främst till för Percy Hagberg och Peter Northman.
De verkar nämligen inte ha läst på historien om Eskilstunafotbollen - vilket inte är så konstigt egentligen eftersom ingen av dem är ifrån stan.
Därför kommer IFK inte att lära av historien.
Dessutom verkar herrarna (speciellt "Kalle Anka" om man får läsa dagens tidningar) sitta på en hel hög med prestige, något som kommer skada föreningen i framtiden.

IFK tappar sin själ som man nu slår ifrån sig spelare som fostrats sedan dagisålder i klubben.
Utan en själ är en förening ingenting - fråga bara City som också där redde ut problemen under början av 2000-talet efter elitsatsningarna. Det var ju bland annat därför som Andreas Alm valde att gå till Norrköping istället för till sin moderklubb.
Utan ungdomar är en förening ingenting.

Vad kommer då hända i framtiden för IFK?
* Färre och färre sponsorer kommer vilja stötta föreningen, som företagare vill man inte synas med de svarta rubriker som uppstår.
* Färre spelare (om ens någon) vill gå till föreningen, varken på senior- eller ungdomsnivå. Det kommer såklart leda till att klubben sjunker ytterligare i seriepyramiden.
Slutsatsen av det här är konkurs.
Jag personligen har aldrig varit en stor supporter av IFK Eskilstuna, men kan såklart se att IFK-styrelsen därmed har begått kulturmord på en av stans största och mest anrika föreningar som generationer eskilstunabor varit med att bygga upp.  

Till sist: Percy Hagberg uttalar sig i pressen i dag där han säger att "ingen spelare eller ledare får bli större än föreningen". Här handlar det dock om ett helt lag - inte en spelare eller en ledare - som motsätter sig styrelsens (ett fåtal ledare) beslut. Säger han inte emot sig själv?
Soppa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0