Fritzell måste testas i tvåan

Ni som hänger med vet att IFK Eskilstunas juniorer stod för en bragdartat vändning hemma mot Hammarby i juniorallsvenskan elit norra i våras.
I kväll möttes lagen igen.
Och Eskilstunas fotbollshöst har fortsatt inletts mörkt.
Efter seniorernas (City resp. IFK) torskar på Tunavallen förlorade i kväll det "nya" IFK med 6-0 på Hammarby IP.

Personligen såg jag inte tillräckligt mycket av Citys förlustmatch mot Enskede i går, men av rapporterna att döma så var anfallsspelet fortsatt uddlöst.
Det får mig att vilja se löftet Emil Fritzell i startelvan mot Köping kommande fredag.
Den gänglige strikern lade grunden till finalsegern i Gothia Cup och under kvällen när "Randigts" juniorer mötte Södras A-lag gjorde Fritzell enligt uppgift två mål i den första halvleken (City ledde med 2-0 i paus).
Efter att ha varit aktuell för Assyriska samt uttagen till ett breddläger med 91-landslaget på försäsongen ifjol var Fritzell inte riktigt densamme under resten av säsongen.
Nu verkar det dock som att killen som länge ansetts som 91-kullens kanske störste talang har kommit in på rätt spår igen och skulle definitivt inte göra bort sig mot tröga Köping-försvarare.
Det finns såklart flera ur det laget som inte skulle göra bort sig på den här nivån, men just nu behöver A-laget närmast omgående en positiv injektion i anfallsspelet.
Förhoppningsvis kan Fritzell få sitt definitiva genombrott i höst, även om han såklart knappast behöver känna någon press på sina axlar.
Den här situationen borde den nuvarande Citytruppen kunna ta sig ur själva.