City borde avsluta samarbetet fram tills en ny IFK-styrelse väljs

Eskilstuna City och IFK Eskilstuna bedriver i dag som bekant ett fungerande samarbete på seniorsidan. Vilket är bra.
Men efter gårdagens beslut om att sparka IFK-juniortränaren Tommy Granqvist finns ingen annan utväg för City än att omedelbart bryta avtalet.

Blåtopparnas styrelse visar att den är totalt inkompetent i och med beslutet och att dessa herrar ska kunna vara med och bidra på vägen mot elitfotboll i stan har jag mycket svårt att se. Att man gör förändringar i leden som kan få en hel årskull med talanger - som IFK inte haft på den nivån på många år - att försvinna är givetvis inget annat än en skandalös utveckling för Eskilstunafotbollen.
I resten av Sverige skrattar man nu åt oss, speciellt om IFK skulle tvingas dra sig ur juniorallsvenskan. Det måste vara första gången någonsin en klubb tvingas göra det på den nivån.
AIK, Djurgården och alla andra lag i serien ser det ju inte som att de möter IFK - man möter Eskilstuna.
Därmed blir detta ett hårt slag mot hela stans fotboll.

Visserligen verkar det ligga många hundar begravna i ärendet - men sparkar man en tränare mitt under brinnande säsong mot samtliga spelares vilja tyder på okunnighet, speciellt med vilka konsekvenser det får.
Så länge den nuvarande IFK-styrelsen sitter kvar på sina poster bör inte City ingå i ett samarbete med Blåtopparna.
Det mest logiska är att bryta avtalet tills en ny styrelse väljs.

Att dessutom ordföranden Percy Hagberg lämpligt nog tog semester samma dag som beslutet tillkännagavs är ingenting annat än extremt misstänksamt och förstärker definitivt bilden av IFK som en riktig Kalle Anka-förening, vilket är tragiskt i en sådan anrik - stans främsta - och tidigare välskött förening. Men det är länge sedan nu.
Personligen har jag endast sett en match i juniorallsvenskan elit i år.
En av spelarna fick sedermera chansen i division tre - och dominerade fullständigt i jämförelse med juniormatchen mot en storklubb där tempot var märkbart högre.
Slutsatsen av det är att juniorallsvenskan elit är ett bättre serie än landets femte seniordivision, att diskutera att det skulle vara tvärtom är löjligt, tycker i alla fall jag.
Dessutom har jag svårt att se att föreningens pojklagsspelare ser upp mer till ett A-lag som möter lag som Konyaspor och Huddinge än ett juniorlag som möter AIK, Hammarby och Djurgården.
Att man därmed gör sig av med detta lag som även alltså bör ses som ett positivt tillskott för föreningens ungdomsverksamhet är sorgligt.

Två ord som säger allt: Kalle Anka.


Kommentarer
Postat av: A

tjaa,kan man göra annat än att hålla med !!

2009-07-15 @ 16:35:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0