Södra och trean

Eskilstuna Södra FF har varit nära uppflyttning till division 3 två år i rad nu.
I dag skrev Folket om att klubben blivit erbjuden en friplats i trean i år då Klintehamn dragit sig ur. Södra var förra säsongens bästa tvåa i division 4-serierna i vårt område.
Men man tackade nej, av ekonomisk anledning samt att man inte riktigt vet vad man har för spelarmaterial till i år.

Troligen hade spelarmaterialet räckt, åtminstone om IFK-trion med Ljungblom, Rodriguez och Taher valt att ta steget till de gulsvarta. Nu är det ju inte dock säkert att de hade valt att gå över- de hade lika bra kunnat vara kvar i IFK som också lira i trean och tränar lika mycket. Om dessutom Robin Mellqvist och Putte Lindqvist skulle ta steget över skulle laget vara tillräckligt spetsat för division 3.  

Hur skulle Eskilstunafotbollen påverkats av att Södra och IFK skulle lira i division 3 samtidigt?
Troligtvis hade nog spelarmaterialet räckt till båda klubbarna - IFK kan flytta upp duktiga junisar från j-allsvenskan elit om det behövs medan Södra åtminstone de senaste säsongerna haft en stomme som definitivt skulle räckt till i trean. Säkerligen hade det blivit färre spelare över till klubbarna i fyran och därmed sämre kvalité på de lagen. 
Men vad spelar det för roll, egentligen? 
Eskilstunafotbollen hade dock helt klart mått bra av två derbyn i år - säkerligen klubbarnas (framförallt föreningen som ibland numera betecknas som "Kalle Anka-klubben"...) kassor också.
Södra gör dock rätt om de bedömer situationen som ohållbar på det ekonomiska planet. Dessutom kanske man kan ta sig upp i trean av egen kraft i år? Istället för att kanske åka ur trean satsar man på att vinna fyran och samla ihop ett slagkraftigt lag till en ev sejour i trean 2010?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0