Angående IFK:s värvningskupp...

IFK Eskilstuna håller inte i juniorallsvenskan elit.
Det är många överens om.
Så också en IFK-sponsor som alltså ville punga ut 15 000 kronor på tre talangfulla spelare som skulle gå rakt in i IFK-elvan, både på junior- och kanske även A-lagssidan.
Men att betala 5 000 per skalle för junisar ter sig mycket desperat. Vilket bevisar att Blåtopparna känner sig osäkra inför den kommande säsongen.
Emil Fritzell, en stor spelare som gör sig bäst i mittförsvaret samt i anfallet, Filip Lundevall, innermittfältsmotor, och Viktor Kallas, löpstark yttermittfältare, är tre lirare som utgör stans framtid inom fotbollen. Det är dem och deras generation som skall föra stans fotboll mot högre höjder, och samtliga tre kommer troligen spela nyckelroller i detta.
Man kan därför förstå att det är just de spelarna som IFK riktar in sig på.

"Jag känner till det här men det är inte så mycket jag kan göra. Visst är det aldrig bra att det blandas in pengar och jag hade ju hellre sett att spelare går hit för att de känner att de är rätt serie att spela i. Men den personen som har gått in med pengar gör det för fotbollens bästa" säger IFK-tränaren Tommy Granqvist. En mycket fotbollskunnig herre som gjort ett bra jobb med IFK-junisarna och bland annat hyllats för detta i undertecknads årskrönika som "Årets tränare 2008". Men det här citatet som är lånat från Folkets artikel är tämligen märkligt. Det är han som är föreningens ansvarige för laget. Självklart vill han ha de bästa spelarna i sitt lag, men han kan också välja att tacka nej till pengarna, eftersom han är ansvarig för laget, då han ju aldrig tycker att det är bra att pengar blandas in.
Det är väl lika med dåligt, i alla fall i min värld. Och är någonting dåligt så tackar man väl nej till det?
Men det är också ett litet småsmart svar av Granqvist.
Hade han sagt rakt ut att han vill ha spelarna för pengarna (vilket dock enligt mig hade varit bättre då det är ett mer rakryggat svar i en så ryggradslös förening som IFK ändå är av i dag) och sedan ändå inte fått dem skulle moralen i den nuvarande IFK-truppen gått stadigt neråt och missnöje hade spritt sig.
Nu slipper han alltså detta eftersom han skjuter över sitt ansvar på sponsorn.
Smart.

Citybossen Laszlo Meszaros säger så här: "Kan bara konstatera att City inte har stoppat någon spelare som vill gå till IFK. Det är bara att en övergång har aldrig ens varit uppe för diskussion eftersom grabbarna själva har valt att spela i City, vilket vi givetvis är glada för." 

Det är mycket möjligt att vi kan få se någon eller några av dessa tre herrar i Citys A-lag någon gång under året. 
Det lockar troligen liksom möjligheten att utvecklas tillsammans med stans andra främsta juniorspelare, som återfinns i City.  

Kommentarer
Postat av: kungen

Det är ju himla synd att det blivit som det blivit med juniorserierna. Hade inte City inte åkt ut hade man kanske kunna fått ihop det bästa juniorlaget i stan på länge i allra högsta serien för juniorer.

IFK´s juniorer får det nu väldigt tufft. Jag skulle tro att klassen på IFK´s juniorlag är som Sundsvall och Sundsvall tog inget poäng.

City har nu ett juniorlag som troligen kommer att hamna bland de 3 främsta i sin serie. Troligtvis blir Karlslund svåraste motståndare.

2009-01-28 @ 11:11:45
Postat av: Ahl

Sluta hacka på min f.d klubb. De har Eskilstunas bästa juniorlag, om någon vill locka över de här spelarna, som snart blir juniorer, får det väl stå för honom. Det är spelarnas egna val...

2009-01-29 @ 10:13:03
Postat av: Micke Runeberg

Det är synd att ni inte vill spela fotboll i den här stan,utan väljer att motarbeta varandra som värsta konkurenterna.

E-tuna är en sån liten stad att det knappt ryms 2 elit lag,varför inte samarbeta (som det finns papper på att ni ska göra)

???

2009-02-07 @ 21:25:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0