Alex och Jonte söker utmaning - skapar konkurrens

Mycket har hänt i silly season-väg de senaste dagarna för City.
Putte Karlsson tar tråkigt nog timeout.
Citys två senaste IFK-förvärv Jonte Forssman och Alexander Ohlsson säger att de söker utmaningen att spela i City.
De vill kriga för att ta en plats.

Om orden inte stannar vid just ord så är det bara positivt för laget, såklart. En konkurrenssituation uppstår, vilket behövs nu när Larsa Enered lämnat på mittbacksposten och Prodell, Putte Karlsson och Valle(?) lämnat i anfallet.

City har de två senaste säsongerna haft en väldigt hög konkurrens om startplatserna i laget, vilket gjort att de blivit ett stabilt topplag. Både Alexander Ohlsson och Jonte Forssman är helt okej komplement till respektive position. Breddvärvningar, med andra ord.

Alex Ohlsson har, trots sin ringa ålder, bra med A-lagsrutin från IFK (debuterade väl i trean som 16-åring(?)). Att han även kan lira ytterback är ju en fördel, nu när inte innebandyliraren "Berra" Berglund ännu skrivit på nytt kontrakt. Därför tror jag att han är närmast en startplats av de IFK-förvärv som finns i truppen.

På innermittfältet är Oscar Eriksson ett stort framtidsnamn. Även om jag aldrig har sett Oscar spela så tror jag ändå att Danne Wikström och Zaman Safari ska vara steget före på de positionerna. Det känns dock skönt att "Randigt" har klart med en stabil centrallinje i mittbackarna Marcus Andersson-Bayram Basarani samt innermittfältarna Danne-Zaman.

Att Patrik "Putte" Karlsson just nu lutar åt en säsong utan fotbollsspel är inte en god nyhet för "Randigt". En så pålitlig anfallare förfogar knappast truppen över just nu. Micke Larsson är en joker som kan blomma ut men har inte testats på denna nivå förut (som anfallare). Jonte kanske kan få en nytändning även om jag har väldigt svårt att se att han går in och gör 15 mål. Serkan Pektas gjorde mål i sista matchen ifjol och kanske kan överraska. Adnan Cirak fick också en del inhopp under förra året. Emil Alriksson är anfallare och ytter, men den som vet något av värde om honom får gärna hojta till! Norrlänningen känns som en flipp- eller floppvärvning. Kan gå precis hur som helst.
Frågan är hur länge Putte kan vara borta från fotbollen utan att tappa alltför mycket. Kunskaperna sitter ju kvar, men konditionen och tillslaget blir ju inte bättre utan fotbollsträning. Men Putte är lagets kanske mest givne spelare om han beslutar sig - i tid - för att komma tillbaka.
Förhoppningsvis är det bara en tidsfråga.

Så här kan en Cityelva se ut i dag:
???
Daniel Karlsson - Marcus Andersson -  Bayram Basarani - Alexander Ohlsson
Emil Alriksson - Zaman Safari - Dan Wikström - William Celsing
Michael Larsson - Jonte Forssman

Kommentarer
Postat av: Pelle

Forsman på topp ? Nä Adnan Cirak

2009-01-13 @ 14:44:42
Postat av: Lars

Vem är du egentligen fotbollsexperten? Du är duktig på att skriva men något expert kan jag inte kalla dig. Det jag håller med dig om är att City behöver mer folk för att gå upp. Etablerade spelare som går rakt in i startelvan. En i varje lagdel. Håller tummarna!

2009-01-14 @ 13:56:53
Postat av: "Experten"

Hej och tack för att du läser min blogg, Lars! Vet inte om jag egentligen är tillräckligt kvalificerad för benämningen "expert" - det var mitt nickname/smeknamn på Citys tidigare forum, och sedan dess har det liksom blivit kvar. Som ett slags varumärke, eller nåt. Jag ser dock mycket fotboll och kan en del om E-tunafotbollen, vilket nog många kan intyga.

Vad gäller City så behöver de verkligen en del nya lirare. Varken Jonte eller Alex O hade ens suttit på bänken i förra årets Citylag (enligt min mening), vilket säger en del om årets lag. Med Alex på en ytterbacksplats så förlorar man t ex en dimension i anfallsspelet, då Berra är en mer offensivt lagd back som gärna trampar upp längs kanten när tillfälle ges. Jonte är en tank, men knappast en skyttekung som tar Eskilstuna till ettan. Om man nu varken får Sundström, Käck eller VSK:aren David Wikström i buren till i år så ser det ju inte bättre ut... Kanske kan några junisar kliva fram och blomma ut i A-laget som de senaste säsongerna?

2009-01-14 @ 18:02:21
URL: http://etunaexperten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0