Jönsson ett namn för IFK?

Blå lägger alltså ner verksamheten, precis som den gode läsaren "Klackis" avslöjade i en kommentar på bloggen i går.
Laget har genom åren som bekant haft ett antal rutinerade rävar.
Här följer ett axplock av dem som lämnar laget nu.

Anders Wigholm
, 37, är väl den mest namnkunnige. Han skulle säkert gå rakt in och ta en startplats på mitten eller i backlinjen i dagens IFK Eskilstuna. Grymt bra förstärkning. Men han börjar ju komma till åren och vill nog inte träna fem kvällar i veckan. Men att den tidigare Södra FF-duracellkaninen skulle hålla i trean fortfarande är ju glasklart.
Kanske kan en comeback i topplaget i division 4, Södra FF annars bli aktuellt?
En annan ex-IFK:are som också gjorde ett litet gästspel i Södra är försvararen Fredrik Gustafson. "Gusten", 28, som är snut liksom Wigholm, kanske också kan bli aktuell för Skogsängsklubben? Eller varför inte Kvicksund som har ont om spelare. Eller kanske Skogstorp, som haft en tendens att samla en massa avdankade lirare de senaste åren.
Ytterbacken "Hempa" Larsson, tidigare City, Södra och IFK(?) i tvåan/trean samt KSK i förbundsserierna, återfinns ju också i det Blå-lag som nu lagts ner, men det troliga är väl att han slutar. 39 år är ganska mycket för en fotbollsspelare.

Ängelholmssonen Peter Jönsson, 26, är väl annars det kanske mest intressanta namnet. Framförallt borde det vara det för IFK, som på två säsonger tappat två tunga mittbackar i Bayram Basarani och nu i år Alex Ohlsson. Peter är en lång och tung mittback som imponerat sedan han kom till Blå och E-tuna under förra året. Han tillhörde A-truppen i Ängelholms FF och spelade ett fåtal matcher i division 2 innan han togs till Sméstan för civiljobb hos polisen.
Skulle kunna bilda ett starkt mittbackspar med Henrik Andersson i IFK. Om han inte vill pröva lyckan hos City? Men nja, det kan nog bli för tufft att peta trion Bayram-Marcus A-Alex O.
Nej, IFK är nog som ett bättre val i så fall för skåningen.

Det känns trist att Blå måste lägga ner. Laget har faktiskt varit en positiv injektion i Eskilstunafotbollen under de år man varit verksamma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0