Comeback för Hedlund i City?

Jonas Käck ut, Kristoffer Hedlund in.
Vi känner igen det från förra säsongen. Då Andreas Alm tog det kontroversiella beslutet att låta den dittills näst intill felfrie Käck stå åt sidan för lånet från Assyriska.
Ett oförklarigt agerande som kostade City seriesegern, som Ni alla säkert redan känner till.
Nu är han alltså på g tillbaka, enligt Folket.
Jonas Käck ut, Kristoffer Hedlund in...


Han har stått i en seniormatch.
Det är givetvis för lite för att bedöma killens egentliga kvalitéer.
Vad som dock kan konstateras är att Hedlund gjorde en riktig plattmatch på Akalla Gårds (äckligt intima!) Bollplan. En anläggning som det inte kan vara lätt att gå ut och göra sin första seniormatch på, dessutom i pressat läge sedan laget förlorat mot Karlslund (1-2 borta) och bara fått kryss i E-tunaderbyt mot IFK.
Även om han fick svag hjälp från försvaret (kommunikationen kan inte ha varit den bästa) så fick han ändå ta på sig några av målen.
Spelet med fötterna var katastrofalt då varenda in- och utspark hamnade uppe på den lilla läktaren, belägen en halvmeter från långsidans sidlinje i sin tur belägen ett par meter från en ljuvligt doftande souvlakiservering.
Men det var i den matchen.
 
Nästan exakt en månad tidigare hade Randigt förhandlat klart med Assyriska kring övergången.
Killen kan alltså som max ha tränat 3.5 vecka med laget innan han dirket kastades ut i hetluften.
Visst kan man kräva mer av en U21-allsvensk målvakt (och det gjorde även jag - var väl i upprorstillstånd efter 6-0-torsken). Men jag tycker att den största ilskan skall riktas mot tränarduon som då tog ut laget.
Det var snudd på Årets Fingertoppskänsla... Topp tre klantigaste laguttagningarna som jag har vetskap om.

I Assyriska är han just nu tredje/fjärdeval efter Jon Rytterbo och Ivo Vasgec i A-truppen.
Det känns inte som att Kristoffer Hedlund är ett namn som tar Eskilstuna till ettan, men det behöver för dens skull inte betyda att City förlorar varenda match med 6-0. City anno 2009 är just nu betydligt sämre än trupen både 07 och 08. 2006 var också ett bra Cityår. Blir det runt en fjärde- femteplats 09? Känns ganska troligt, trots de goda resultaten på försäsongen.  
Hittar man ingen annan så ska City givetvis chansa på Hedlund.
Juniorlaget behöver sina målvakter (Richard Larsson och Daniel Eriksson) i sin comeback-jakt på elitallsvenskan. Dessutom är de båda ännu inte mogna för en hel säsong som förstemålis i division 2.
Faktum är att Jonas Käck var seriens kanske bäste keeper i fjol och blir mycket svår att ersätta.
Fortsättning lär följa.

Kommentarer
Postat av: Gurra

Jag tycker inta man ska ta tillbaka Hedlund. för att ha varit 2:a ett tag i en superettan klubb så är han alldeles för dålig för att stå i div 2. Man ska kunna ställa högre krav på en målvakt. Vill klubben uppåt så får vi hoppas att det absolut INTE värvar den killen igen. Då blir det inte annat än fiasko iår. TYVÄRR..

2009-02-24 @ 16:21:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0