Övergångstvisten fortsätter

Efter gårdagens omtalade övergångstvist mellan IFK Eskilstuna och Babylon IF för skyttekungen Nael G. Shabo fortsätter nu argumenten mellan de båda parterna.
Här nedan följer de inlägg som hittills publicerats på IFK:s gästbok, med huvudrollsinnehavarna Aziz Halimi (IFK) och Sasan Shaba (EBIF).
Notera att undertecknad inte tar ställning för någon förening i det här fallet.

Mån 16/2 kl 22:47:12
1. Styrelsen är inte enbart EN person.
2. Att ni ringer först till spelaren och sedan går vidare med ärendet är inte rätt metod, och speciellt inte när ni skickar EN SPELARE på uppdrag att värva hejvilt! Ni bör ha en mer proffisionell nivå på er hantering av detta och kontakta Babylon IFs ledning och att de ifråga tar diskussionen med spelaren.
3. Ni förlitade väl er på att spelaren ringer till hela styrelsen och meddela alla?

Ni som är en förening som har funnits i 100 år lr ngt, borde inte ni vara förebilder för andra yngre klubbar? think about it.

hur som helst, det är mycket "det bör" " det borde" etc. , antar att IFK har blivit så nuförtiden!

Hälsn.
Sasan Shaba
Sponsoransvarig

*************************
Mån kl 23:30:30
Aziz Halimi
Jaha ??!! Som vanligt så är det folk med noll fakta som är inne och skriver: Hur gick detta till då? Jo, jag Aziz, kontaktade Nael som en vän då jag hört talas om att han är duktig fotbollsspelare med ambitioner. Observera!! Jag var inte på något sätt påverkad eller skickad på uppdrag av IFK. Detta var på helt eget intiativ. Nael blev då självklart intresserad och har hittills tränat en träning med oss: Innan det så har han pratat med ledningen i Babylon, oavsett om det är en person eller 50 personer!! För ni kan ju inte mena att han ska höra av sig till sponsoransvarig, ordförande, kioskförsäljare etc etc, sluta upp med pajkastningen med IFK för den är inte befogad. Detta handlar återigen om ett agerande från min sida som vän till Nael och inte ett agerande från föreningen IFK Eskilstuna.

***************************
Tis 17/2 kl 00:43:47
Sasan Shaba
Som vanligt är det också att ursäkterna spelar större roll i sådana sammahang! Enligt uppgifter så stämmer inte d där riktigt måste jag säga. Vi får väl fråga Nael hur pass bra vänner ni är dårå.

Nael ska inte heller behöva gå till styrelsen, det är inte hans uppgift, han gjorde sitt och meddelade några eller någon i styrelsen.

Ni borde ha meddelat styrelsen FÖRST och sedan skulle vi få avgöra hur vi skulle gå vidare med detta, ni är faktiskt väldigt illa tvunga att följa våra regler om ni vill ha våra spelare. Dessutom är detta en oskriven lag om att man måste meddela spelarens moderförening..men tydligen inte hos dig/er!

***************************
Tis 17/2 kl 11:04:29
För det första, det här är helt fel forum för att diskutera något sånt här, speciellt med tanke på att ni efterlyser " en proffisionell nivå"

För det andra, Det här är INTE Premier League, det är div 5 repektive 3 vi spelar i. Spelarna har inga agenter och absolut inga pengar att få. IFK har återigen inte haft för avsikt av värva Nael, utan jag ringde honom som vän. Sen visste inte jag att man tydligen måste vara bästa vänner för att prata med en fotbollsspelare i Eskilstuna!!?? I den här staden så känner alla fotbollsspelare alla, och JA, vi kan prata med varann trots att vi inte umgås regelbundet.

Jag har träffat Nael ett antal gånger förut och pratat med honom löst, fast då inte om spel i IFK. Det var förra veckan på tisdag kväll då min bror föreslog Nael, då tog jag tillfället i akt att ringa honom dagen därpå på onsdag vilket resulterade i att han tränade på kvällen. Alltså, ett oskyldigt samtal mellan två fotbollsvänner/ vänner / bekanta, kalla det vad ni vill. IFK har inte för avsikt av värva eller erbjuda pengar eller något annat, jag frågade Nael om han ville träna och då sökte han sig till oss. Han gjorde rätt som hörde av sig till er( vilka det nu än var) och därför är det inte IFK:s ansvar att höra av sig till eran styrelse då spelaren SJÄLV SÖKER SIG dit via en vän. IFK:s största KRAV när en spelare SÖKER SIG TILL OSS är att det ska ha pratat med sin klubb först. Skulle IFK däremot ha visat ett intresse för Nael så hade klubben informerats innan, precis som de har gjort med de värvningar hittills.

För det tredje, den där oskriva lagen?? Tänkte ni på den när ni hörde av er till alen visnic/ david roudrigez/ taher al rubei??? Eller gällde inte den på?? Kasta inte pajer som ni inte klarar av plocka upp.
Sköt det proffsigt och skriv inte här. Våran Sportchef skickade ett personligt mail till eran tränare för att föra en dialog där. Det är proffsigt. Det är inte proffsigt av en sponsoransvarig och tränare att uttala sig på ett fritt forum. Speciellt inte om man ska tas på allvar. Så lägg ner skiten och låt Nael välja själv, och diskutera direkt med IFK och inte gästboken. Och vill ni diskutera med mig så har ni mailen här, jag svarar gärna på frågor.

Tack för mig
Aziz

****************************
Tis 17/2 kl 12:07:41
Sasan Shaba
Den enda vi pratade med var Alen och ingen mer och det gjorde vi under frimånaden!

Nael är en riktigt duktig spelare, det är förväntat att andra klubbar vill ha han och han har all rätt att gå vidare till en klubb som spelar högre i seriesystemet, om han har en chans att lyckas så ska han självklart ta den, det är ingen snack om saken. Får han då ett bra erbjudande av IFK så ska han självklart ta den. Den saken är klar, vi diskuterar ju inte det utan sättet det skedde på.

för att avsluta det hela så kan man komma runt systemet ganska enkelt har vi märkt. Man kan göra på flera olika sätt för att värva spelare, ni förstår nog vad jag menar.
Det är ni som inte ska kasta pajer som ni inte klarar av plocka upp. Allmänheten har rätten att få veta. PUNKT.


För dig som orkat läsa så här långt kan jag meddela att etunaexperten.blogg.se slog det tidigare besökarrekordet (77 st) ganska kraftigt i går. Hela 96 pers tittade då in!
Vi närmar oss sakta men säkert drömgränsen 100!


Kommentarer
Postat av: Diljen

Hur högt håller du Lundevall?



I VSK:s spelartrupp sägs han imponera och tar en starttröja enligt ett flertal. Detta på en position där han konkurrerar med fyra ex-"proffs" i Andersson (TFF, allsvenskan), Damianovici (rumänska högstaligan), Ljungberg (Sundsvall, Allsvenskan) och Bärlin (Tippeligan och Allsvenskan. Det är smått imponerande recensioner han får från spelarna!

2009-02-18 @ 12:52:14
URL: http://www.braxingen.se
Postat av: Etunaexperten

Diljen//

Simon Lundevall blommade ju verkligen ut under Adde Alms ledning i fjol.

Dessförinnan hade han mest fått kalla handen från A-lagets startelva och dåvarande tränaren Daniel Wiklund (numer i Åtvid), vilket en del ifrågasatte. Detta eftersom Simon ansetts som en stor bollbegåvning som nog kunde ha gjort nytta i A-laget redan 07, även om dåvarande kantspelarna Viktor Prodell (även han nu i Åtvid) och Victor Sundberg nog var svårpetade från startelvan då.

Han fick några inhopp lite då och då och med facit i hand så får man ju säga att det kanske var ganska smart gjort av Wiklund ändå. Man kanske ska skynda långsamt, Simon har ju inte direkt blivit sämre sen dess...



I övrigt kan nämnas att Simon fick priset som Bäste Utespelare under världens största inomhusturnering Mariedal Cup i Borås 2006, där City bl a slog ut Elfsborg, Öis och IFK Göteborg.

Han gjorde även mål i 5-4-segern mot Holmalund i finalen.

Detta bevisar att han är fantastiskt bra på små ytor. Han är ju mycket snabb och teknisk, vilket han visade prov på ofta i A-laget förra året.



Vad man itne tror vid första anblicken direkt är att han även är en hyfsad frisparksskytt.

Ifjol gjorde han ett mycket minnesvärt mål i seriefinalen mot Bajen TFF. 1-0-seger betydde den frisparken och City gick i från till en åttapoängsledning.

1-0-frisparken i derbyt mot IFK på hösten inför cirkus 3 800 pers.



Det har kommit en del lovande talanger från E-tuna de senaste åren.

Och det är ingen tvekan att Simon alltid varit en av dem.

Kanske den störste, men det får framtiden utvisa.

2009-02-18 @ 13:29:52
URL: http://etunaexperten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0