Citys junisar kryssade mot TNIS

Efter signaturen Jonnys kommentar (tack så mycket!) nedan har jag grävt lite i ämnet.
Citys juniorallsvenskar mötte alltså Torshällas A-lag (div 5) i en match om 2x30 min (alltså inte riktigt en träningsmatch) på Torshällas träningstid på Vallen i går.
1-1 slutade matchen sedan Emil Lindblom målat för "Randigt".
Två av lirarna kämpade sig igenom ett träningspass med A-laget precis innan och spelade sedan för juniorerna mot TNIS.
Men oavgjort mot nykomlingarna i femman är fortfarande lite oroväckande, även om säsongen ännu är ung och truppen ser lovande ut, åtminstone på papperet.

I övrigt att notera: IFK:s junisar lägger sina hemmamatcher i elitallsvenskan på Balsta istället för Tunavallen.
Kanske ligger ekonomiska faktorer bakom, men Blåtopparna tjänar säkert på att spela på naturgräset än på det snabba och jämna konstgräset. Risken hade varit att man blivit totalt utrullade på hemmaplan, om man valt att lira på Vallen.

Kommentarer
Postat av: Klackis

IF BLÅ har upphört med sin verksamhet.

Tråkigt för E-tuna fotbollen.



2009-02-12 @ 17:29:42
Postat av: Laszlo Meszaros

Var och såg matchen mellan Citys juniorer och TNIS A-lag och kan konstatera att jag blev riktigt imponerad av båda lagen.



Det var bra spel från båda hållen. City förde spelet och matchen i långa stunder med ett rätt stort bollinehav. TNIS var dock på intet sätt ofarliga i sina kontringar. TNIS tog ledningen i första halvan av den något korta matchen på en fast situation. City lät sig inte bekommas av detta utan fortsatte att trumma på och radade upp ett antal målchanser men en storspelande keper i TNIS buren lyckades med både tur och skicklighet (bl.a. en reflexräddning som sällan skådats) hålla nollan en bra bit i andra halvan av matchen innan Citys kvittering kom.



Juniorerna visade upp ett mycket bra fartfylld spel med många finneser och delikatesser genom hela matchen, tror att TNIS spelarna var glada över att man inte spelade 2 x 45 min för då hade troligen sifrorna runnit iväg.



Tror att de drygt 100 pers (många från TNIS bl.a. deras 94-lag samt Citys A-lag) som såg matchen trots den sena timme blev imponerade av båda lagen och njöt av matchen.



Avslutningsvis kan jag konstatera att båda tränar teamen har så här långt på försäsongen gjort ett mycket gott jobb.



Andreas och Magnus har fått riktigt bra fart på grabbarna vilka bjöd på en variationsrik och fartfylld match. Tränarduon skall ha all ära av det spel som juniorerna presterade även om Citys A-lags dito (Jocke och Leif) som såg matchen försökte sola sig i glansen och ta åt sig en del av äran eftersom grabbarna gjorde en del under matchen som A-laget tidigare under kvällen hade tränat på ;-)



Tvillingarna har lyckats riktigt bra med TNIS. Har aldrig sett ett lag på vare sig div 4 eller 5 nivån som har varit så väl organiserade och diciplinerade som TNIS. Starkt jobbat Niklas och Robban, av det jag såg måste TNIS bli en av toppkandidaterna till att ta hem femman.

2009-02-12 @ 19:24:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0