Tankar efter City-ÖSK U - Adnan kan få genombrott

Lite tankar efter City-ÖSK Ungdom i lördags:
Adnan Cirak, född -90, gjorde två mål när City vann mot Lasse Zetterlunds div 3-talanger med 3-2.
Randigt saknade förvisso ett antal lirare som - i form - går rakt in i startelvan.
Men just den tunna anfallsbesättningen gör att jag tror att Adnan kan få mycket speltid i år, och kanske blomma ut såsom Prodell gjorde 07 och Lundevall gjorde 08.
Viljanprodukten var mycket aktiv i lördags, tog många löpningar, och borde ha gjort något mer mål, för chanser skapade han många. Kan han fila på avslutningarna lite grann så kan vi få se ett genombrott i vår.
Det tror i alla fall jag.
Samarbetet med nye Micke Larsson funkade också ganska bra med tanke på att det bara var andra försäsongsmatchen.

I övrigt fick vi stifta bekantskap med ett antal yngre lirare.
I startelvan återfanns Oscar Eriksson på mitten. I andra kom Filip Lundevall in på mitten samt både Emil Fritzell och Gabriel Yakoub som ytterbackar. Den sistnämnde är ny från IFK:s junisar, även om han var med i A-laget i slutet av förra säsongen. Han hade goda offensiva intentioner och ville verkligen visa framfötterna i sitt första A-lagsframträdande i City. Tyckte han lyckades ganska bra med det.
Även 92-förvärvet från talangfabriken Triangeln - landslagsmannen Erik Gustafsson - fick förtroendet sista tjugo. Ett tecken på att City fortsätter satsa på att lyfta fram sina yngre talanger. Ett tidigare framgångsrikt koncept, så varför sluta?  

Rickard Larsson i målet gjorde inte heller någon besviken. Han stod för några ganska bra räddningar och var klart godkänd trots två insläppta mål. Han överraskade kanske rentav lite. Framtiden bakom Jonas Käck är tryggad, men Larsson kommer troligen inte kunna stå emot en hel säsong i division två. Bättre i så fall att han får stå på tillväxt i det juniorlag som siktar på att åter ta klivet upp i juniorallsvenskan elit.
Robin Larsen fick med kort varsel hoppa in som mittback. Till en början såg det väldigt skakigt ut och vid 0-1 så var backlinjen uppe på läktaren. Men efter hand så gick det allt bättre och för att till vardags vara yttermittfältare i A-truppen så gjorde han det bra.

Det var roligt att se två lirare göra comeback.
Daniel Karlsson spelade 58 minuter i sin första match på väldigt länge. De offensiva krafterna var mer lätträknade än tidigare, men det är ju förståeligt. Hoppas det kommer fler sådana dock till säsongen börjar på allvar.
Också Jonte Forssman var tillbaka och spelade snyggt fram Adnan i djupet fram till 3-1.

Emil Alriksson kom till väldigt många inlägg, de flesta mycket bra. Men inledningsvis såg han lite vilsen ut, fast efter hand spelade han upp sig och gjorde ju t o m mål! Ändock av den enklare varianten.

I går slog för övrigt bloggen rekord med 67 unika läsare!
Det märks att vi börjar närma oss grönare tider...

E:a City.
BÖRJAR BRA. Det gör
Eskilstuna City som vann
sin första träningsmatch
för 2009 i lördags.


Kommentarer
Postat av: city

tycker du gör en väldigt bra rapport faktiskt! fortsätt så :)

2009-02-10 @ 22:24:16
Postat av: Zäta

Mycket bra rapport, trevlig läsning. Sen är det alltid roligt att höra att unga talanger tar för sig.

2009-02-10 @ 23:04:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0