Så minns etunaexperten.blogg.se året som gått

Man kan aldrig få nog av alla dessa nyårssummeringar.

Årets...


spark: Utbytt och frustrerad över sin egen insats i premiären sparkade Bayram Basarani ner en bår i spelartunneln på Tunavallen i ren ilska - och försvann från arenan före slutsignalen.

spark 2: Peter Lindqvist och Laszlo Meszaros tog till slut det enda beslut man kunde ta genom att låta Citytränarna Jocke Helgstrand och Leif Edeborg kliva åt sidan.

spark 3: Terje Skalleberg fick gå redan i våras efter missnöje i spelartruppen.

spark 4: Gabriel Alias drog till direkt på Emil Fritzells klack-passning och sänkte Paris FC i P18-finalen av Gothia Cup.

spark 5: Tommy Granqvist fick gå i IFK:s juniorlag.

strejk: Spelarna i IFK:s juniorlag som ett tag tränade för sig själva utanför föreningens regi tillsammans med sparkade Granqvist.

vändning: Veckan senare var dock så gott som samtliga spelare tillbaka i IFK.

vändning 2: Eskilstuna United DFF satsade mot damallsvenskan - men återfinns istället nästa år i tvåan.

tuffaste jobb: Matts Lundevall och Kenneth Eriksson hade inte en lätt uppgift som tränare i Kvicksund med en alldeles för liten spelartrupp. Ett tag fanns till och med - om inte undertecknad missminner sig helt - lagledaren, 50+, med i truppen, ombytt på bänken.

träningspass: En landslagsman kom hem och körde några pass med sin moderklubb på Tunavallen. Bissen med IFK, såklart.

artikel: SméJournalens inför säsongen med United då nye tränare Terje Skalleberg - som dock i överallt i tidningen (till och med på förstasidan!) döpts om till Skalleman...

arena: Akalla Gård Bollplan - som vanligt är Akropolis lilla idrottsplats överlägsen. Superintim - läktaren bara halvmetern framför sidlinjen - och med kravallstaket gör tillsammans med souvlaki-ångorna från grillen bollplanen till tvåans coolaste.

sågning 1: "City är väldigt lättlästa, dom spelar bara långt hela tiden" sa jumbolaget Panellinios mittback och Eskilstunabekantning Johan Fensby i Sport-Folket efter premiären på Tunavallen.

sågning 2: Rolf Andersson, som inför säsongen skrev att IFK:s trupp är historisk då det är den sämsta någonsin, avslutade samma krönika med följande ord: "Förra veckan avslöjade Sport-Folket att IFK dragit på sig närmare 300 000 i skuld till kommunen på ett och ett halvt år. I går skrev också Eskilstuna-Kuriren lite undanskymt om summan under rubriken "Allt bättre tider för IFK Eskilstuna". Det är väl sånt som kallas rövslickeri och kan ge tidningen en och annan nyhet som belöning."
Definitivt årets sågning!

lag: Gothiavinnarna i United och City, givetvis.

bom(b): I somras skrev Kurren att Sebastian Larsson hade blivit erbjuden ett treårskontrakt av Birmingham - något som pappa Svante dagarna senare förnekade helt.

lön: Bissen som erbjuds ungefär en halv miljon i veckan i ett kontraktsförslag av Birmingham nu i vinter.

tuffing: Sandra Blomstrand som fick ta emot slag i en ren boxningsfight mitt under pågående (fotbolls-) möte mellan United och Qbik i söderettan.

löpsedel: "Svininfluensan skakar United". Mitt under den värsta influensa-hetsen i somras pekades två spelare i Uniteds guldlag ut som möjligen smittade - då mosade Sport-Folket på med en överdrivet maffig rubrik på löpsedeln.

Bengt Madsen: Det har stormat rejält kring IFK:s ordförande under året. Har hunnit med att kalla sina juniorspelare för juniorpaltar, och dessutom lyckades tajma in semestern på dagen då den värsta turbulensen utbröt i somras. Därefter verkar föreningen ha mått något bättre ekonomiskt. Hursomhelst - Percy Hagberg är definitivt årets profil i Eskilstunafotbollen.

mediabojkott: United som, skickligt, lade locket på helt efter att Terje Skalleberg fått sparken.

dusch: Daniel Wiklund som blev duschad med champagne efter att Åtvidaberg tagit steget upp i allsvenskan.

vad-gjorde-vi-här?: Cityvärvningarna Ako Abdulla, Peyman och Karwan Zarifnejad.

tuffaste match: Två stycken hjärnskakningar - i olika situationer - skakade om Skogstorp och Malmköping i fyran. MIF-målvakten Daniel Jävergren blev med 20 minuter kvar hämtad av ambulans sedan han legat medvetslös på planen. När matchen sedan återupptogs möttes hemmalagets Johan "Gordon" Carlsson av samma öde sedan han fått ett knä i tinningen.

lika som bär: Tränarna Kenneth Huselius (IFK) och Johan Hansson (Södra FF) är ruskigt lika frisyrmässigt.

avstängning: 18 månader fick den Al Salam-spelare som stod anklagad för att ha åsamkat ett benbrott på en motståndare i sjuan av Sörmlands fotbollförbund. I tingsrätten blev han friad.


sportblogg
: Robert Laul, Sportbladet.se, tätt följd av etunaexperten.blogg.se...

lokalfotbollsblogg: Vid sidan av denna mycket trevliga blogg finns Västerås motsvarighet på Braxingen.se. Brukar bitvis överträffa självaste VLT på lokalfotbollsrapporteringen.

lag: Richard Larsson - Robin Larsen, Hanna Erlandson, Larsa Enered, Alexander Larsen - Dalibor Bajric, Dan Wikström, William Celsing - Erika Blomstrand, Emil Fritzell, Michael Larsson.

förening: Triangeln drog sitt strå till konstgräs-stacken i och med bygget och finansieringen av den plastgräsplan på Triangelborg som från och med i år finns att tillgå för föreningens lag. En viktig byggsten för framtidens fotboll i stan. Damlaget var som nykomling i tvåan länge med i toppracet.

Gott nytt år!

I MORGON PÅ ETUNAEXPERTEN.BLOGG.SE: SÅ GÅR DET 2010!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0