Lagerbäck hade varit rörd till tårar

Så här i efterhand kan man såklart gräma sig en aning över att William Celsing (som spelade bra i söndags) var alltför ärlig då han vid två identiska tillfällen kunde ha fått straff - om han hade filmat.
Det är aldrig bra att uppmana till fusk, såklart, men hade motståndarna fått samma chans så hade dem kanske tagit den?
Fusk har blivit en del av fotbollen på senare år.
I Italien är filmningar en del av spelet medan vi nordeuropéer distanserar oss totalt ifrån fenomenet.
Personligen är jag kluven i frågan.
Rena dykningar där spelaren faller oberörd är ju fruktansvärt sorgligt.
Men finns en viss kontakt mellan försvarande spelaren och den attackerande - och laget är i ett utsatt läge - så tycker inte jag att man måste göra allting för att hålla sig kvar på benen, även om det är det ärligaste (typ balans-miraklet Messi).
Man kan se det som när en försvarare river ner en framstormande motståndare i en kontring/snabb omställning och "tar en varning för laget", ungefär. Det är ju också spelförstörande, men ses som en del i spelet - speciellt av oss nordeuropéer.
Vart står ni i frågan?

Peder Ståhl-effekten är dock märkbar efter tredje raka utan torsk för "Randigt" och i söndags var det återigen enheten, kollektivet, laget som i typisk Svensson-anda arbetade stenhårt för varandra.
Efter Bayrams utvisning (ni kommer väl förresten ihåg mittbackens senaste utvisning. Just det - mot Akropolis borta, där dock Peyman Zarifnejad får anses som syndabock då han missade och Bayram var tvungen att dra ner framstormande greker) hade ju Akropolarna egentligen ingenting.
Enheten City krympte ytor tills de helt enkelt inte fanns kvar.
Oerhört disciplinerat och stabilt. Självaste tråk-Lasse Lagerbäck hade varit rörd till tårar.
Trots att laget seglade ner på kvalplats igen känns det just nu som att City snart kommer att lämna ifrån sig den igen.

Publiksiffran, 578, var årets näst bästa efter premiärmatchen mot seriens andra greklag, Pannan. Då bjöds ju dock åskådarna på gratis inträde. Givetvis drog ungdomslagen från TNIS och City (kul initiativ med matcherna förresten, samarbete behövs!) upp publiksiffran något, men ändå.

Enda frågan: vart är Oscar Eriksson? Känns som en perfekt kreatör att sätta in i andra halvlek tillsammans med vindsnabbe Celsing mot trötta Akropol-backar.

Kommentarer
Postat av: publik

största frågan e vart adnan cirak är? jocke o leffe förstörde han genom att sätta han på en kant, och under nya tränaren får han inte chansen.

2009-08-25 @ 02:24:36
Postat av: Mouse

"medan vi nordeuropéer distanserar oss totalt ifrån fenomenet".. Har du helt missat Rooney och Gerrards filmningar de senaste åren? Filmningar har blivit en del av spelet, oavsett om man kommer från England eller ett sydeuropeisk land.



Filmning är givetvis fel, ingen kan väl anse något annat. Att däremot söka en straff (som Celsing kunde gjort senast), kan ju inte vara fel - det är en egenskap som är nyttig för en fotbollspelare att ha. Detta kan jämnställas med att försvarare ofta rycker i anfallarnas tröjor när domaren inte ser det!

2009-08-25 @ 20:50:01
Postat av: Ni har ingen koll

1. Oscar är helt ur form och har inte hittat tillbaka till den form han visade tidigare i år och satsar tydligen mest på studier. Så det visar att du inte har koll på spelarna i kommunen när du efterfrågar honom.

2. Adnan är helt ur slag, såg honom mot Brage med J-laget och killen tog inte i, dock något bättre senast mot Skiljebo. Enligt spelarna själva så tar han inte i på träningarna och det är ju rent idiotiskt när man har ny tränare. Så det är nog helt upp till honom själv men han är inte lika bra som i våras

2009-08-25 @ 22:12:55
Postat av: E-towns egen expert

Mouse// Skillnaden är väl mentaliteten i respektive region - i England är filmningar knappast uppskattat bland folket (förutom gynnande lags supportrar, förstås) medan det är mycket mer acceptabelt bland fansen i typ Italien.

I din åsikt om filmningar har du dock helrätt!

2009-08-25 @ 22:30:35
URL: http://etunaexperten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0