Ingen sol över City

Solen sken över Eskilstuna i dag.
Men över City fanns bara mörka moln denna eftermiddag.
0-2 hemma mot division två-nykomlingen Gamla Upsala bådar inte gott inför premiären om två veckor samtidigt som avsaknaden av anfallsspelare gjorde sig påtaglig.

Den stora bristen över anfallsspelare gjorde sig påtaglig i dag.
Från start spelade Adnan Cirak och Micke Larsson.
De var orörliga samtidigt som City hade problem i uppspelsfasen - det tog alldeles för lång tid att flytta bollen i sidled. Och något djupledsspel existerade knappt i den första halvleken.
Genomuselt.
GUSK bjöd på en mycket bra inställning och ledde fullt rättvist i paus.
I sanningens namn borde ledningen kanske varit något större.
Citys tränartrio gjorde det enda rätta och plockade av de bägge anfallarna Larsson och Cirak, som inte sett så oinspirerade ut på hela försäsongen.
In kom istället Karwan Zarifnejad och Zaman Safari på mitten, samtidigt som Alriksson flyttades upp på topp tillsammans med Jonte.
Karwan hade mer boll i dag än mot Frej och kunde således göra sig själv mer rättvisa.
Han var godkänd, men inte mer.
För i andra vaknade Citys anfallsspel till emellanåt.
När mittbacksprovspelande Peyman Zarifnejad flyttades upp på topp skapades Citys kanske enda riktiga chans att nämna i sammanhanget - då William Celsing snyggt spelade fram.
Peyman som tydligen spelade anfallare i pojklandslaget kanske kan konkurrera just där.
För just nu har City inga fullgoda alternativ bredvid Adnan och Larsson.
Detta illustrerades mycket väl när ytterbacken(!) Eric Forselius fick den obekväma uppgiften att spela på topp sista fem.
Valle och Putte är saknade i detta lag.

I mitten på andra bytte City målvakt, troligtvis för att Ozzy åkte på en skada.
Annars ter det sig mycket märkligt.

Varken Karwan eller Peyman övertygade i dag.
Det gjorde ingen annan heller i "Randigt", för den delen.
Godkänt betyg dock till William Celsing som trampade en gång per halvlek runt på sin högerkant och serverade inspel som mycket väl hade kunnat leda till mål.
Tydligt var att Karwan fick mer boll när han som i dag fick lira på en kant än förra helgen då han lirade innermitt.
Just på kanterna och i anfallet behöver City alternativ och konkurrens.
Det känns därför som att City skall försöka knyta till sig Karwan.

Det finns alltså - helt plötsligt - all anledning att vara orolig inför premiären om två veckor mot Panellinios på Tunavallen.
För City har gått från att vara en ångvält som manglat in mål på försäsongen till att de senaste två matcherna sett oinspirerade och ej samspelta ut.
Nästa test på Annandag Påsk mot Lasse Ströms division ett-lag Sylvia på Triangelborg.

FAKTA/ City-GUSK
Mål:
0-1 (ca 20), 0-2 (70).
Utvisningar, City: Dan Wikström, Victor Sundberg.
Så här startade City i första: Ozzy Yildis - Victor Sundberg, Bayram Basarani, Peyman Zarifnejad, Daniel Berglund - William Celsing, Dan Wikström, Jonte Forssman, Emil Alriksson - Micke Larsson, Adnan Cirak. 
Från den andra aktens start: identisk backlinje - Celsing, Wikström, Zaman Safari, Karwan Zarifnejad - Jonte F, Alriksson.
Övriga byten: In Robin Larsen in som mittback (vid Wikströms utvisning) - nye Pejman Z upp på topp, ca 57.
In: Richard Larsson
Ut: Ozzy Yildis (ca 65).
In: Eric Forselius
Ut: Payman Zarifnejad (86).

Övrigt: Citys seriekollega slog Ozzys förra klubb Vallentuna med 2-1 hemma i dag. Nygamle Dejan Doslic gjorde comeback och spelade snyggt fram till VFC:s segermål.
Citys juniorer torskade med uddamålet - 2-3 mot Djurgården i helgen. Återstår att se om IFK Eskilstunas dito kan hålla lika jämna steg med den 1891 bildade Stockholmsklubben.

Till sist: Stort grattis till Guifs A-lag! "Loke", Tholin och Jansson förde Eskilstunas stolthet på idrottssidan till en efterlängtad och välförtjänt semifinal. Undertecknad valde att följa den matchen istället för Tipslördags allsvenska premiär - vilket får anses historiskt!

Kommentarer
Postat av: Sara

Värt att nämna också, som faktiskt var positivt, är att Daniel "Berra" Berglund och Zaman Safari snackade mycket och visade de yngre killarna hur de skulle spela! (Tycker City länge har visat en brist på just det - att snacka inom laget).

2009-04-05 @ 17:59:37
Postat av: Arne

Jadu, det var faan ingen bra insats av City i lördags. Men jag tror ändå på detta lag i år. De har unga och hungriga spelare och får de bara en bra start kommer det att räcka långt. Eller va tror du? Är de andra lagen bättre? Hur bra är egentligen City?

2009-04-06 @ 12:34:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0