Wiklund och Prodell återförenas i Åtvid

Under dagen fick förre Citytränaren Daniel Wiklund, mannen som gjorde om "Randigt" från ett botten- till ett topplag i tvåan, äntligen klart med en ny klubb. 
Åtvidabergs FF, en klubb som väl egentligen inte behöver någon presentation, blir Wiklunds nye arbetsgivare fr o m 1 januari 2009.
- Det var inget att tveka över när jag fick frågan. Att få träna ett lag som ÅFF är stimulerande på alla sätt och vis, säger Wiklund till ÖstgötaCorrespondenten.

Wiklund är en tillräckligt slipad instruktör för att kunna klara av ett superettalag. Åtvid känns som ett helt rätt steg på vägen för Köpingfostrade Daniel.
En liten ort med ambitioner och en stolt historia som dessutom har ett bra spelarmaterial.
Självfallet väljer Wiklund den bästa av de tre klubbar som sade sig vara intresserade av hans tjänster (de andra två var ju Västeråsklubbarna Syrianska Kerburan och VSK i ettan).

Adde Alm uttalade sig på ÖstgötaCorrespondentens hemsida om Wiklund:

- Daniel brinner för fotboll och kommer till en klubb som har en tradition av att utveckla unga spelare. Det passar honom.
En ung spelare som tagit stora kliv under Wiklunds ledning är Viktor Prodell.
Proddan, som ju blev klar för Åtvid tidigare i höstas, hade Wiklund som instruktör på SMID (idrottsprogrammet på Rekarnegymnasiet) och utvecklades explosionsartat under säsongen 2007 i Citydressen, då som vänsterytter på mittfältet.
Nu återförenas alltså de två och frågan är om Proddan nu kan ta ytterligare steg i sin utveckling (efter en väldigt dålig höstsäsong i City), när han återförenas med sin gamle mentor.

Till sist:
"Larry", mannen vars vardag ni kan följa på denna roliga blogg: http://jimmieprofessorn.blogg.se/), kom med en intressant reflektion.
Alm går till Gnaget och Wiklund till Åtvid. Stans tränare är riktigt eftertraktade, men varför lyckas ingen ta upp City en nivå högre?
Nåja, den nivån kommer vi iallafall inte att nå med de nya namnen Edeborg, Helgstrand och Glas heller...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0