Före detta Manchester United-spelare mot City?

I morgon hyllar Eskilstuna City FK Lucia genom att träningsmatcha för sista gången för i år.
För motståndet står division 2-nykomlingen Dalkurd FF. Ett lag som bildades så sent som 2004 och som redan spänner bågen mot division 1!
- Från styrelsen har vår tränare Bernhard Brcic fått kravet att vi skall vinna tvåan. Då måste han få de spelare som behövs för att lyckas med det, säger sportchefen Elvan Cicen till klubbens officiella hemsida.
Truppen har till kommande säsong spetsats med Colo Halit som tidigare provtränat med Manchester United. Han har även varit proffs i norska Lyn.

Dalkurd FF kommer från Borlänge. Klubben bildades alltså så sent som 2004. På fyra år har laget bara förlorat tre matcher. I fjol slog man svenskt rekord med 126 vinster i följd. Det gamla rekordet innehades av Östersund och var från 1960.

Ett tungt nyförvärv är Colo Halit, 22, en vänsterfotad ytter/innermittfältare som representerat P16- och P17-landslaget. Han var en av landets mest lovande talanger när han begav sig till England för att provträna med självaste Manchester United. Det blev två träningar innan en skada stoppade honom. Även Ipswich Town och Reading var intresserade, även om det inte blev någon mer sejour i England för Halit.
Därefter har han representerat Lyn i norska Tippeligan innan han ifjol spelade i moderklubben IK Brage. När han var 17 år uppvaktades han även av allsvenska storklubbarna AIK, IFK Göteborg och Elfsborg. Inför säsongen 2004 var han ytterst nära ett kontrakt med Elfsborg, men klubben drog sig i sista stund ur förhandlingarna p g a att man saknade ekonomiska muskler.
Han har redan spelat en träningsmatch med Dalkurd, återstår att se om han är med mot City.

Dalkurd ser matchen som något av en testmatch. Totalt kommer fyra eller fem provspelare att ingå i truppen - alla med erfarenhet från division 2 och uppåt. City skall alltså inte ta ut någontig i förskott...
- Jag vill inte gå ut med några namn än. Man vet aldrig med fotbollsspelare. Alla kanske inte dyker upp. Men det är fem spelare mellan 19 och 21 år. Två av dem har spelat i pojklandslaget, säger lagets sportchef Elvan Cicen till Dala-Demokraten.
Här är dem:
* Henin Sadi, 19-årig ytterback från Citys seriekollega Akropolis, men skolad i Brommapojkarna.
* Robert Talai, innermittfältare som närmast kommer från tyska Düisburg, men som tidigare spelat i Sirius.
* Roham Kharim, mittfältare från Heby, men skolad i Brommapojkarna och med några pojklandskamper bakom sig.
* Peiman Zaritjenad, vänsterback som värvades från Hallstahammar till AIK, men senast spelat i Västerås IK. Han har spelat i ungdomslandslaget.
* Mohammed Karim, forward från Citys seriekollega KB Karlskoga.
De fyra förstnämnda kommer att delta mot City.
- I januari kommer en spelare som blir en jätteförstärkning om allt går i lås, säger Elvan Cicen.
Kan det vara den före detta Örebro SK-anfallaren Herish Kuhi från Forward?
- Nej, det är inte han, men vi kommer även att ha förhandlingar med honom, säger Cicen.

Så här säger Tore Åhs, tidigare storspelare i Brage, om Dalkurd till tidningen Dalabygden:
- Jag har sett Dalkurd spela och laget har minst lika goda chanser som Brage. Dalkurd spelar teknisk och fin fotboll. Man har en god sammanhållning, bra med publik och stor ungdomsverksamhet.

Fakta: Dalkurds nyförvärv:
Reedwan Kribirii (Frankrike, Ako Abdulla (Heby) Patric Bergström (Falu FK) och Colo Halit (Brage).

Kommentar:
Om man ska utgå ifrån allt detta så tror jag att City förlorar på lördag. City har inte förstärkt truppen nämnvärt samtidigt som man ofta har en tendens att vika ned sig mot 'invandrarlag' (minus Pannan borta förra säsongen då). Dalkurd verkar vara ett lag på gång uppåt men samtidigt så är laget troligen inte särskilt samspelt än så länge.
Utgångstips: 0-2.


Kommentarer
Postat av: börje andersson

hej



väldigt bra inlägg angående dalkurd.

när man läser allt det där tycker man ju city scouter dåligt eller är våra juniorer tillräckligt bra. vi får se mot dalkurd då många juniorer är med oavgjort är ett grymt bra resultat.

2008-12-12 @ 23:12:09
Postat av: Tore

Pannan borta förra året vann City med 8-1. Däremot Akropolis borta blev en mardröm med 6-0 i arslet.

En match som den inlånade målvakten från Assyriska får ta på sitt konto!!!

2008-12-13 @ 09:59:06
Postat av: Colo Halit

http://www.fmsuomi.com/incoming/halit-2010.JPG

2008-12-13 @ 10:27:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0