Eskilstuna topp 10 - plats 4: "Ferdinand"

Eskilstunafotbollen har inte direkt nått några högre höjder de sista tio åren.
Men det har ändock passerat förbi ett antal profiler i klubbarna som på ett och annat sätt förtjänar att omnämnas. 
I dag fortsätter listan över Eskilstunas Bästa Fotbollsspelare 1998-2008!
Spelare som satt avtryck och presterat mycket bra hos en, eller flera, Eskilstunabaserade klubb(ar).
I dag presenteras plats nummer 4 på listan!
Håll till godo!

#4

Nicklas Bergh
Ålder
: 26
Position: målvakt
Nuvarande klubb: AIK
E-tunaklubbar: Triangeln (moderklubb),
IFK Eskilstuna, Eskilstuna City.

Nicklas Bergh värvades till City inför säsongen 2002 från allians-partnern IFK Eskilstuna.
Tanken var att talangen "Ferdinand" skulle vara backup till från IK Brage värvade Daniel Brandt. Men så blev det aldrig.
Brandt var tvungen att återvända hem av personliga skäl och Triangelnfostrade Bergh fick således chansen mellan stolparna i alla matcher förutom premiären på Årby mot Forward (som Brandt hann med att spela innan han lämnade).
Bergh debuterade i Citydressen borta mot Vallentuna i en match som slutade 3-0 i Eskilstunafavör efter att "Randigt" varit pressade att vinna i elitsatsningens spår då man förlorade premiären mot Forward. Bergh fick mycket beröm efteråt. Folkets sportchef Rolf Andersson skrev bl a att "får han igång snacket också och vågar dirigera kan han bli en riktigt stor målvakt."
- Kul att se killen. Han gick ut och mosade som han ska göra med den kroppen, filosoferade den dåvarande AIK-anfallaren Andreas Alm som bevittnade matchen från läktarplats.  
Bergh ansågs efter säsongen vara en av de bästa spelarna i Citytruppen 2002.

Nicklas fick även stå över premiären 2003 då nytillträdde tränaren Ilia Iliev valde att satsa på rutinerade IFK-förvärvet Joakim Fundberg i målet. Detta eftersom Ferdinand varit armbågsskadad en tid. Säsongen kom dock senare att bli ett enda långt triumftåg för den långe Bergh.
När han sedan ritade på ett nytt treårskontrakt med Randigt i slutet av samma år fällde City-sportchefen Stefan Söderberg följande uttalande:
- Nicklas är en bra målvakt som kan gå långt. Det är inte säkert att City blir slutstation i hans karriär.
Det ironiska var att Söderberg två år senare kom att värva Nicklas till AIK... Detta under Daniel Wiklunds första säsong som tränare för ett ungt City som till slut var svindlande nära en nedflyttning, men klarade sig heroiskt ifrån trean.

Nicklas spelade i pojkallsvenskan samt i juniorernas division ett med IFK innan han fick chansen i A-laget i trean 2000 och 2001. Dessförinnan hade han t o m 1997 representerat moderklubben Triangeln. 2002-2005 representerade han alltså City i tvåan. Sista matchen i Eskilstuna gjorde han mot topplaget Valsta Syrianska på Tunavallen. Under sina 3,5 A-lagsår i City var han troligtvis Eskilstunas bästa spelare och primeras därför med en 4:e plats på listan.

Listan:
1.
2. 
3.
4. Nicklas Bergh
5.
Fredrik Larsson
6. Niklas Hedström
7. Andreas Alm
8. Marcus Andersson
9. Peter Palmqvist
10. Daniel Hanning

Kommentarer
Postat av: Sven Eriksson

Det roliga med Bergh är att han under det sista året i City släppte in ca: 65% av alla de mål som laget släppte in i serien. Andreas Carlsson kom på sommaren från Nyköping och räddade kvar City i div 2. Tänkte bara att det var värt att nämna.

2008-12-30 @ 15:07:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0