Eskilstuna topp 10 (1998-2008), plats 8!

Eskilstunafotbollen har inte direkt nått några högre höjder de sista tio åren.
Men det har ändock passerat förbi ett antal profiler i klubbarna som på ett och annat sätt förtjänar att omnämnas. 
I dag fortsätter listan över Eskilstunas Bästa Fotbollsspelare 1998-2008!
Spelare som satt avtryck och presterat mycket bra hos en, eller flera, Eskilstunabaserade klubb(ar).

#8

Marcus Andersson

Position: mittback
Född: 1985

Klubb: City (2003-)
Tidigare: IFK

Motivering:
Marcus Andersson har varit en av kuggarna i det Citylag som gått från att vara ett bottenlag till ett topplag i tvåan. Han har en väldigt bra spelförståelse som gör att han är placeringssäker. Han är brytningssäker och agerar med ett lugn som smittar av sig på hans lagkamrater på ett effektivt sätt. Sett till de senaste säsongerna har Mackan varit en av de jämnaste spelarna i hela serien.

Marcus inledde karriären som knatte i IFK Eskilstunas organisation när han var fem år gammal. Han hann även med ett fåtal matcher i klubbens A-lag i division 3.
När han uppnådde juniorålder valde han dock att gå till City där han fick en plats i A-truppen som slutade 5:a i tvåan efter en turbulent säsong.
Under Peder Ståhls ledning fick Marcus (då endast 19 år) sedan stort förtroende 2004 då han bildade mittlås med dåvarande lagkaptenen Roger Andersson i det unga Citylag som mirakulöst nog klarade sig kvar i division 2, vilket var fruktansvärt viktigt för fotbollen i stan. Det var också i slutet av detta år som Andersson ryckte in i lumpen vid P10 i Strängnäs. Under säsongsavslutningen fick Mackan finna sig i att agera vänsterback (precis som han fick göra i IFK:s A-lag 2002) då Tommy Johansson och återbördade Peter Palmqvist bildade mittlås. (Roger blev f ö förpassad till bänken.)

Efter säsongen 2007 var undertecknad övertygad om att Marcus verkligen skulle försvinna från Eskilstunafotbollen. Han var "Randigts" kanske bäste spelare sett till bägge säsongerna 2006 och 2007. Men Andersson slog upp en skada lagom till säsongsstarten 2008 och fick därmed inte mycket speltid under våren. 
Räkna dock med att Eskilstunas åttonde bästa fotbollsspelare de senaste tio åren kommer tillbaka starkt revanschsugen till nästa säsong. Då bildar han troligen mittlås med Bayram Basarani, Larsa Enered har ju som bekant lagt skorna på hyllan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0