Silly season hos "de tre stora"

Emil Alriksson till City.
Henrik Andersson till IFK.
Där har ni Eskilstunalagens tyngsta värvningar hittills under silly season.
Samtidigt har Södra gjort klart med en ny ung tränare.

Alriksson har en rentav dålig säsong bakom sig i ettan med Östersund. Denna värvning är en chansning och frågan är om han kan fylla det tomrum som Simon Lundevall lämnar efter sig på yttermittfältet / Viktor Prodell och Valle i anfallet.
Emil beskrivs från Östersundshåll som kvick, irrationell och målfarlig men med en tendens att försvinna ur matcherna ibland.
Vi säger som Sven Melander: Upp till bevis!

IFK Eskilstuna har ju sedan tidigare gjort klart med Jimmy Berg (Hällbybrunn, div 5) och Christoffer Söderlind (Kvicksund, div 4).
Ingen av dessa kan ju jämföras med Blåtopparnas senaste nytillskott.
Henrik "Lill-Gaza" Andersson återvänder hem till Tunavallen efter några år hos Viljan.
Han är skolad i IFK, men spelade även i City under "Dala"-satsningen, då han dock sågs som ett framtidslöfte. Henke gick ut i den omfattande spelarstrejken våren 2003 i protest mot den sittande Citystyrelsen och tränaren Ilia Iliev och lämnade för moderklubben Åker. Till säsongen 2004 hamnade han i IFK och blev kvar där t o m säsongen 2005 då han var med och förde upp föreningen tillbaka till division 2.
Henrik Andersson är en stabilt krigande mittback som gillar att glidtackla. Han kan även kan lira på innermittfältet.
- Det känns som Viljan är den miljö jag kommer att lära mig mest i 2009. Samtidigt kan det här vara sista chansen för mig att nå spel på en högre nivå, säger IFK-förvärvet till Viljans officiella hemsida.

I och med denna värvning spänner Kenneth Huselius och IFK musklerna inför den kommande säsongen.
Henrik blir med stor sannolikhet en av lagets viktigaste spelare i kampen om uppflyttning till tvåan. Eftersom laget tappade Bayram Basarani till City inför förra säsongen och - kanske - Alexander Ohlsson till samma klubb inför kommande så är Lill-Gaza ett mycket viktigt förvärv på mittbackspositionen.

Till sist: Den tidigare Skogstorpskeepern Johan Hansson tar över Södra FF i fyran. Laget har under Johan Ludvigssons ledning gått från att vara ett mediokert "sparka-spring"-gäng till att bli det lag som spelar bollen efter marken mest i hela E-tuna. En attraktiv fotboll som också genererat framgångar då Södra de senaste två åren varit nära uppflyttning till division 3. Det ska bli intressant att se om Hansson kan upprätthålla detta och fylla luckan efter Ludde. Han får behålla viktiga mittfältseleganten Richard Nystedt samt ytterbacken John Källström (som båda IFK förståeligt ryckt i). Kan han även ersätta flyktade anfallsduon Micke Larsson/Calle Blomberg (City resp. Kungsör) med Jonte Forssman (om han inte väljer City eller IFK) så ser det hyggligt ut för stans tredjelag.
En liten rolig notering är att Hansson ställs mot sin gamla klubb Skogstorp redan i första omgången - 25 april Skogstorp-Södra FF i ett derby.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0