1-0-seger för IFK i årets sista match i E-tuna

Stans juniorallsvenska elitlag IFK vann årets sista match i Eskilstuna.
För cirkus en halvtimme sedan blåste domaren av nyårsmatchen på Tunavallen som slutade 1-0 till Blåtopparnas påläggskalvar mot BK Sports U-lag.

IFK:s nyförvärv Robin Zolfagary, från Citys pojkallsvenska 92-lag, gjorde matchens enda mål.

Trots detta rapporteras IFK haft stort spelövertag men inte lyckats sätta pricken över i:et.
Första tio minuterna var matchen öppen med chanser åt bägge håll.
Ju längre matchen led så visade dock IFK varför man är juniorallsvenskar och tog över taktpinnen. Till slut kunde Zolfagary trycka in det förlösande och matchavgörande 1-0-målet. 
- Resten av matchen höll sig bollen mest på BK:s planhalva och frågan är om inte IFK skulle vunnit med minst 4-0, säger rapporter från Tunavallen.

Därmed har Eskilstunas bästa juniorlag fått en skön start på försäsongen inför den kommande säsongen i Juniorallsvenskan Elit.


Kommentarer
Postat av: Expert in my ass

"Eskilstunas bästa juniorlag". Skojar du med mig? IFK är inte bäst i stan, kan sätta min ena arm på att City är bättre. Att IFK råkar spela i en högre serie, gör de inte bättre. Knappt någon från IFK skulle platsa i City. 1-0 mot BK Sport, är det imponerande?

2008-12-30 @ 21:55:51
Postat av: Experten

Är mkt väl medveten om att City troligen skulle ta IFK om dom möttes idag.

Jag sätter nog också min ena arm på det.

Men fakta är fakta - IFK lirar för tillfället i en högre serie än City, vilket gör dom till nummer ett i stan just nu.

Det är bara att gilla läget ;)

2008-12-30 @ 22:12:01
URL: http://etunaexperten.blogg.se/
Postat av: bertil

Hej



Första gången du är ute och cyklar.

Hur kom ifk dit? Tråkigt om du förlorar omdömet.

Känns som om du skriver som du gör för att retas för att retas.

Annars är du rolig att läsa.

Citys juniorer skulle slå ifk´s a-lag, och för den delen bk sports a-lag. Jag lovar

2008-12-30 @ 23:10:23
Postat av: Niklas

Rivaliteten inom Eskilstunafotbollen är så underbart roande att följa från avstånd. Enligt min mening är fotbollen i den här stan bara en piss i Atlanten. Vi har ett lag som nästa år kommer spela i fjärde divisionen i ett land vars högstaliga är rankat runt 30-40 nått sånt i Europa. Staden satsar betydligt mer på fotbollen än på många andra sporter och lokaltidningarna skriver spaltmetrar om idrotten och dess utövare. Alla i stan är överens att det SKA spelas fotboll på högre nivå i staden, vars hemmaarena håller högre klass än 2008års allsvenskalag Ljungskile, men problemet är bara vilka som ska föra rodret mot toppet. Vissa tycker si och vissa tycker så. Ibland gäller Svenska Fotbollsförbundets serieranking som argument och ibland saknar den talan. Det är väll bara att inse att stadens bästa seniorlag för tillfället är City, som ligger i den högsta divisionen (den 4e) och det bästa juniorlaget för tillfället är IFKs juniorer eftersom de spelar i den högsta divisionen.



Nu är inte jag en arg gammal kulturtant som gnäller åt det mesta, utan har själv för inte alls länge sedan utövat sporten i Eskilstuna och skulle tycka det vore enorm roligt om vi kunde få ett lag som satte Eskilstuna på kartan igen. Men tyvärr tror jag att vi är på fel spår för att det ska lyckas. Den negativa kraften som läggs mellan lagen förstör utvecklingen och talangerna försvinner snabbare än tåget.

Se bara på lag som Trollhättan, Boden, Ljungskile (redan nämnt), Enköping m.m. som alla har lag som spelar fotboll på en högre nivå än den som utövas i Eskilstuna. Vad gör de annorlunda? Dags att kliva ur vår lilla bubbla och se vad som finns utanför innan hela Sverige skrattar åt oss och våra misslyckanden?

2008-12-31 @ 01:56:02
Postat av: Leffe

Hej!



Är det inte så att junioallsvenskan rankas som div 3?

I sånt fall är det riktigt riktigt dåligt av Ifk junisar att bara vinna med 1-0 mot ett gäng lönnfeta ej direkt kondionsstarka spelare från bk sport?



Borde inte juniorerna springa söndere ett nystartat lag TOTALT??



Hoppas på City iår..vinn serien så vi får se riktig fotboll, tror dock att Alms försvinnande från klubben satte djupa spår,

Spelare utefrån har ej samma sug utan Alm, tragiskt nog.



HEJA CITY

2008-12-31 @ 16:01:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0